Om skolan

Uppdaterad: dec 2022

Om skolan

Elever i trappuppgång

Skanskagymnasiet är en liten skola med fina lokaler, modern teknisk utrustning och familjär stämning. Skolan ligger centralt i Växjö och här går drygt 100 elever. Eftersom vi har riksintag, kan du söka till oss oavsett var i Sverige du bor. På vår skola får du komma som du är och utvecklas till den du vill vara.

Vi tror på våra elevers förmåga till ansvar och kloka beslut. Därför har du som elev ett ansvar för dina studier, men också ett tydligt inflytande över utbildning och trivsel på Skanskagymnasiet. Vi värnar om din studiero och tror på lärarledd undervisning i stor utsträckning. Vi tror att ett bra samarbete leder fram till framgång. Tillsammans med vår engagerade och behöriga personal bidrar våra elever till den goda stämningen och fina resultat.

Vad skiljer Skanskagymnasiet från andra skolor och teknikprogram?

Skanska som huvudman för skolan månar om såväl personal som elever. Eleverna ges unika möjligheter att göra praktik på Skanskas olika intressanta projekt och får därmed verklig koppling till samhällsbyggande. Dessutom erbjuder vi teknikprogrammets fjärde år med gymnasieingenjörsexamen och eventuellt erbjudande om provanställning på Skanska.

Läs mer om skolans lokaler.

Läs mer om hur Skanskagymnasiet startade
 

Emma och Måns siktar mot byggbranschen

På Skanskagymnasiet leder en gymnasieingenjörsexamen nästan garanterat till jobb. Men när ungdomarna ger skolan högsta betyg är det för andra saker; att den är liten, mysig och välskött, att maten är god, att det är bra gemenskap och att man känner sig sedd.

Växjö - en stad i framkant

I Växjö finns det alltid något att göra. Här finns det gott om trevliga restauranger, mysiga promenadstråk och intressanta sevärdheter.

Tillbaka till toppen