En liten skola med stora möjligheter

Välkommen att forma din framtid med oss

Ladda ner vår broschyr

Om oss 

 

Skanskagymnasiet är en liten skola med eget internat, fina lokaler, modern teknisk utrustning och familjär stämning. Vi erbjuder ett teknikprogram med inriktning samhällsbyggande och miljö samt TE4 som är ett fjärde tekniskt år. Skolan ligger centralt i Växjö och här går drygt 100 elever. Eftersom vi har riksintag, kan du söka till oss oavsett var i Sverige du bor. På vår skola får du komma som du är och utvecklas till den du vill vara.

Vår filosofi

 

Vi vill att du ska få ut det mesta av din utbildning under din tid hos oss. Vi tror på dig, att du själv känner ansvar och har möjlighet att fatta kloka beslut. Du som elev har ett ansvar för dina studier, men också ett tydligt inflytande över utbildning och hur vi har det på Skanskagymnasiet. Vi värnar om din studiero och vill skapa rätt förutsättningar för att du ska klara av dina studier. Vi tror att ett bra samarbete leder fram till framgång. Det är vi tillsammans, personal och elever, som varje dag bidrar till vår goda stämning här på skolan och vi är stolta över våra fina resultat. 

Vad skiljer Skanskagymnasiet från andra skolor och teknikprogram?

 

Skanskagymnasiet startades av Skanska som är huvudman för skolan. De är väldigt engagerade och månar om såväl personal som elever på skolan. Med sin nära koppling får eleverna med sig värdefull kunskap inom hållbarhet, miljö och innovation. Praktiken som ingår i utbildningen genomförs på Skanskas olika projekt runt om i Sverige. Som elev kommer du även få delta på spännande studiebesök och föreläsningar.  Läser du vårt fjärde år är kopplingen till Skanska ännu mer påtalglig. Målet är att du efter examen ska kunna erbjudas en provanställning som biträdande arbetsledare på Skanska.  

Vill du lämna

synpunkter till oss?

Har du åsikter kring skolan, utbildningen eller har du blivit bemött på ett felaktigt sätt. Då vill vi gärna få reda på det så vi kan hjälpa dig. 

Nyheter från skolan

Här kan du läsa vad som är aktuellt på skolan just nu.

Öppet hus

Vill du få uppleva skolans lokaler och träffa oss lärare och elever? Missa inte att komma på vårt öppet hus!

Vår personal

Vi är stolta och glada över att få vara med och forma våra elevers framtid