Teknikprogrammet

Framtiden ser ljus ut

Albin från Skanskagymnasiet med sin handledare Jonathan på ESS

En utbildning på Skanskagymnasiet öppnar upp många möjligheter och karriärvägar. Om du väljer det fjärde tekniska året, och det går bra, så erbjuder Skanska dig en provanställning som biträdande arbetsledare.

Till skillnad från ett vanligt treårigt gymnasium, erbjuder Skanskagymnasiet dig ett steg in i arbetslivet redan under skolperioden i form av praktik eller temaarbete. Du får se Skanska från insidan och vara med i pågående riktiga byggprojekt på olika sätt.

Efter utbildningen har du stor erfarenhet, goda kunskaper samt ett bra kontaktnät inom byggbranschen.

Möjligheter att arbeta i branschen

Efter avslutad utbildning på Skanskagymnasiet får du möjligheter att arbeta inom många olika branscher. Eftersom skolan har en nära koppling till Skanska, är byggbranschen en av de mest givna branscherna att arbeta i för våra elever.

”Möjligheterna till arbete är mycket goda för civilingenjörer inom bygg och anläggning, både på ett och fem års sikt."
Källa Arbetsförmedlingen (prognos från 2018-02-08)

Många vägar att gå

Beroende på vilken väg du tar, kan yrkesroll och arbetsuppgifter skilja sig. Väljer du att läsa vidare kan du blir byggnadsutformare och då hamnar du kanske på Skanskas teknikavdelning. Väljer du att läsa det fjärde tekniska året blir du gymnasieingenjör och då får du goda möjligheter att börja jobba som biträdande arbetsledare på Skanska.

Möjligheterna är många. Det är bara du och din fantasi som sätter gränserna för dina mål inför framtiden. Skanskagymnasiet vill ge dig förutsättningarna för att du ska kunna nå din högsta potential.

Från Skanskagymnasiet till Hisingsbron

Så gick det sen. Möt Clara igen efter att hon slutfört teknikprogrammets fjärde år på Skanskagymnasiet i Växjö. Nu är hon arbetsledare på Skanskas projekt Hisingsbron i Göteborg.

Tillbaka till toppen