Det här är Skanska

Öresundsbron

När du väljer Skanskagymnasiet öppnas dörrar till ett av Sveriges största byggföretag. Här kan du läsa mer om vilka Skanska är och vad vi gör.

Kort om Skanska

  • Skanska grundades 1887.
  • Finns i tio länder i Europa och i USA.
  • 9 200 medarbetare i Sverige.
  • 40 000 medarbetare i koncernen.

Fyra grenar

Skanska är ett av Sveriges största byggföretag. Vi arbetar inom fyra grenar.

Bygg- och anläggningsverksamhet

Vi på Skanska skapar arbetsplatser, bostäder, kommunikationer, skolor, sjukhus och tillgång till energi och vatten. Vi bygger och renoverar hus, anläggningar, infrastruktur och bostäder.

Bostadsutveckling

Vi skapar bostäder i områden i riktigt bra lägen. Vi arbetar främst med de tre storstadsområdena, det vill säga Stockholm, Malmö och Göteborg med omnejd samt ytterligare ett antal utvalda orter.

Kommersiell fastighetsutveckling

Vi initierar, utvecklar och investerar i kommersiella fastigheter. Kontor, logistik och volymhandel är våra tre viktigaste produkter. Vad gäller kontor är vi i Sverige lokaliserade till Stockholm, Malmö och Göteborg. Logistik och volymhandel jobbar vi med över hela landet.

Infrastrukturutveckling

Vi skapar hållbara lösningar för nödvändig infrastruktur som vägar, sjukhus och skolor.

Skanska vill bygga ett bättre samhälle

Tillsammans med kunder, leverantörer och samarbetspartners leder Skanska utvecklingen för en bättre och mer hållbar framtid. Vi jobbar mot ett fossilfritt samhälle och vill bidra till en positiv samhällsutveckling genom att ge förutsättningar till trygga områden och bra livsvillkor. Vi vill bygga ett bättre samhälle.

 

Läs mer om vad Skanska gör.

Upptäck våra spännande projekt runt om i landet.

 

Tillbaka till toppen