Möt våra elever

Emma 17 år – går andra året på Skanskagymnasiet

Foto på Emma som ler

Varför valde du Skanskagymnasiet?

Jag visste egentligen inte så mycket om skolan. Jag var inte heller så intresserad av byggteknik från början, men jag ville läsa teknikprogrammet eftersom det var högskoleförberedande. Eftersom jag inte ville gå på en stor skola och Skanskagymnasiet var en liten skola som verkade mysig, så blev det mitt val.

Vad är det bästa med utbildningen och skolan?

Gemenskapen på den lilla skolan där alla känner alla! Här umgås man över årskurserna. Jag tror även att det är bättre relation mellan personal och elever än vad det är på en stor skola. Vi är många tjejer på skolan, vilket kanske inte är så vanligt på teknikprogrammet. Jag har ändrat intresse också. Numera är kurser kopplade till byggteknik de kurser som jag är mest intresserad av. Jag hade tidigare inte tänkt mig själv inom byggbranschen. Nu är det ett alternativ, eller kanske pluggar jag vidare efteråt. Jag har inte bestämt mig ännu.

Vem ska söka till Skanskagymnasiet?

Du måste inte ha ett jätteintresse för byggteknik från början, men du behöver ha viljan att ge något nytt en chans. Du behöver inte ha högsta betyg när du söker, men du behöver ha motivation att plugga. Det är en fördel om du gillar exempelvis matte eftersom du läser mycket matte på programmet.

Tillbaka till toppen