Uppdaterad: feb 2019

Möt våra elever

På Skanskagymnasiet är elevinflytande och demokrati centrala begrepp. Våra elever är ständigt med för att utveckla skolan och utbildningen. Läs vad några av dem tycker om Skanskagymnasiet.

skanskagymnasiet-kille-stol

”Om du älskar matte och teknik inom byggsektorn så är detta drömmen!"

Ludvig menar att det inte går inte att hitta en skola med mer byggnadsinspiration.

Direkt ut i arbetslivet

Clara går teknikprogrammets fjärde år på Skanskagymnasiet i Växjö. I en artikel berättar hon om hur det är att göra praktik på en byggarbetsplats och om sina framtidsdrömmar.

Läs artikeln om Clara på gymnasium.se

Från Skanskagymnasiet till Hisingsbron

Så gick det sen. Möt Clara igen efter att hon slutfört teknikprogrammets fjärde år på Skanskagymnasiet i Växjö. Nu är hon arbetsledare på Skanskas projekt Hisingsbron i Göteborg.

Lär om Clara, arbetsledare på Skanska, gymnasium.se

Teknikprogrammet ett självklart val

Emma går andra året på Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö och rekommenderar utbildningen till de som vill kombinera teori med teknik.

Läs artikeln om Emma i chili magazine

"Vi blir förberedda på större utmaningar"

För Ramayana var det utmaningar och erfarenheter inom bygg som lockade med Skanskagymnasiet. På internatet har hon fått en extra familj i form av härliga kompisar från hela landet.

"Vi är med i riktiga byggprojekt"

Edwin gillar att skolan är liten och sammanhållningen stark. Han uppskattar praktiken i olika byggprojekt på Skanska.

“Efter examen väntar en provanställning”

När Rebecca tar gymnasieingenjörsexamen efter fyra år på Skanskagymnasiet, erbjuds hon en provanställning på Skanska.