Uppdaterad: maj 2019

Möt våra elever

Om du tycker om tekniska ämnen och matematik är Skanskagymnasiet en utbildning för dig. Hos oss får du blanda teori med praktik i en hemtrevlig och personlig miljö. Här berättar några av våra elever varför de är så nöjda med Skanskagymnasiet.

Foto på Kayla som ler

”Atmosfären på skolan är skön och avspänd”

Kayla, 17 år, pendlar till skolan och uppskattar möjligheten att äta frukost på skolan. Hon tycker också om skolans fräscha lokaler och den trevliga personalen.

Läs intervjun med Kayla
Foto på Arvid som ler

”Det är en liten skola vilket är bra - man känner alla.”

Arvid, 17 år, tyckte Skanskagymnasiet verkade vara en personlig skola och gillade tanken på internat. Nu bor han på internatet och trivs mycket bra.

Läs intervjun med Arvid
Foto på Emma som ler

”Du måste inte ha ett jätteintresse för byggteknik från början”.

Emma, 17 år, var inte så intresserad av byggteknik från början, men menar att det är bra att vara öppen för att ge något nytt en chans. Idag är kurserna om byggteknik de som intresserar henne mest.

Läs intervjun med Emma

Direkt ut i arbetslivet

Clara går teknikprogrammets fjärde år på Skanskagymnasiet i Växjö. I en artikel berättar hon om hur det är att göra praktik på en byggarbetsplats och om sina framtidsdrömmar.

Läs artikeln om Clara på gymnasium.se

Från Skanskagymnasiet till Hisingsbron

Så gick det sen. Möt Clara igen efter att hon slutfört teknikprogrammets fjärde år på Skanskagymnasiet i Växjö. Nu är hon arbetsledare på Skanskas projekt Hisingsbron i Göteborg.

Läs om Clara, arbetsledare på Skanska, gymnasium.se

Teknikprogrammet ett självklart val

Emma går andra året på Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö och rekommenderar utbildningen till de som vill kombinera teori med teknik.

Läs artikeln om Emma i chili magazine