Uppdaterad: dec 2018

Möt våra elever

På Skanskagymnasiet är elevinflytande och demokrati centrala begrepp. Våra elever är ständigt med för att utveckla skolan och utbildningen. Läs vad några av dem tycker om Skanskagymnasiet.

skanskagymnasiet-kille-stol

”Om du älskar matte och teknik inom byggsektorn så är detta drömmen!"

Ludvig menar att det inte går inte att hitta en skola med mer byggnadsinspiration.

"Vi blir förberedda på större utmaningar"

För Ramayana var det utmaningar och erfarenheter inom bygg som lockade med Skanskagymnasiet. På internatet har hon fått en extra familj i form av härliga kompisar från hela landet.

"Vi är med i riktiga byggprojekt"

Edwin gillar att skolan är liten och sammanhållningen stark. Han uppskattar praktiken i olika byggprojekt på Skanska.

“Efter examen väntar en provanställning”

När Rebecca tar gymnasieingenjörsexamen efter fyra år på Skanskagymnasiet, erbjuds hon en provanställning på Skanska.

Teknikprogrammet var ett självklart val

Emma går andra året på Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö och rekommenderar utbildningen till de som vill kombinera teori med teknik.

Läs artikeln om Emma i chili magazine

Oscar väljer det fjärde tekniska året

Efter tre på på Skanskagymnasiet väljer Oscar att fortsätta och gå det fjärde tekniska året. Det innebär att han fortsätter att bo på internatet och får praktik på Skanska samt garanterad provanställning som arbetsledare i ett halvår.

Läs artikeln om Oscar i Borås tidning

Direkt ut i arbetslivet

Clara går teknikprogrammets fjärde år på Skanskagymnasiet i Växjö. I en artikel berättar hon om hur det är att göra praktik på en byggarbetsplats och om sina framtidsdrömmar.

Läs artikeln om Clara på gymansium.se